דירת מגורים בתל אביב

2016   |   כ-100 מ"ר

הדירה שתוכננה עבור בחורה צעירה, נולדה מאיחוד של שתי דירות קטנות שביחד מהוות מעין גשר בין שני אגפי דירות בבניין המגורים.  כך נוצר מצב בו היא נחשפת לכל אורכה לחזית הרחוב מצד אחד ולגן הציבורי מצד שני, באופן המאפשר לחלל העירוני לזרום פנימה לכל פינה בבית.

תכנון הפנים של הדירה מנצל תנאים אלו ליצירת חלל נמשך המתווה "פעולות מגורים" - יותר מאשר חדרים, ללא תיחום מוחלט וללא דלתות, מהכניסה אל חלל מטבח, מגורים, פינות עבודה או שהייה, אזור לישון בו, מקום להניח את הבגדים - הנפתח למרפסת חיצונית בחלקה, וחדר הרחצה הפתוח לחלל השינה, שיכול להיאטם באופן חלקי בלבד.

העמודים והקורות שנחשפו במהלך השיפוץ, והיוו בעבר חיץ בין הדירה לחזית, משמשים כשתי קולונדות המלוות את התנועה בחלל, מייצרות קצב, ומאפשרים למחיצה או רהיט להגדיר את חללי הפנים השונים.

צילום: יואב פלד - peled studios


 .